Uncategorized

Nagon in brezpogojnost Narave

Včasih so znanje podajali skozi mite, basni in velike legende. Vere in Magi so strašili ljudi bolj kot je bilo potrebno, vse za oblast in nadvlado.

Danes je človek z znanostjo, informacijami in z namišljeno svobodo bolj prepuščen sam sebi. Tudi znanje, vedenje ali zavest je neke vrste na-sebe prevzemanje odgovornosti zase.Da bi lahko začel živeti, mora človek stopiti vstran, dokler še lahko. Najti je treba “posvečeno mesto”, na katerem učitelj sreča učenca, od koder se začne resnično učenje, ki ne prinaša ničesar onostranskega. Ne gre več za proces učenja; kot za odstranjevanje vsega pouka, ki ga je bil kadarkoli deležen, ki traja dokler ne ostane bolj ali manj gol, soočen z nečem kar je večje. Tisto Večje nas vede v razsežnost, ki je nikoli prej nismo popolnoma izkusili. Pelje nas na srečanje iz oči v oči s skrivnostno lastnostjo silne prisotnosti in zavedanja znotraj nas in do skrivnosti za katero nismo vedeli, da je možna kaj šele, da jo imamo od nekdaj.

Za človeka ni bilo mišljeno, da bi moral vedeti več kot zmore razumeti. Zato ni nič narobe, če ne vemo vsega naenkrat. Notranji glas za nas izbira čas za različne miselne in čutne regresije. Ko znamo upravljati z podatki-informacijami jih tudi dobimo, še najhitreje takrat, ko hodimo na zmenke s svojo Naravo ali lastnim Gonom.

Aurelija Z.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja